Columns

Toen mijn partner Siemon en ik ons appartementencomplex zijn begonnen wilden wij met onze gasten, ook buiten het seizoen om, contact blijven houden. Er kwam een maandelijkse Nieuwsbrief uit. Al meer dan tien jaar ontvangen gasten en belangstellenden allerlei informatie over ons reilen en zeilen, het dorp Mirtos en niet zelden de situatie in Griekenland.
Siemon levert iedere maand een recept en ik schrijf een column.

In 2011 verscheen mijn boek: ‘En het werd Griekenland’, een verzameling van de, volgens mij, aardigste columns van de voorgaande jaren. Hoe zijn wij in aanraking gekomen met Griekenland, op welke manier begon ons werkzame leven op Kreta en wat zijn wij aan opmerkelijke zaken tegengekomen. Het verkeersgedrag van de Grieken, hun opvatting over privacy in banden en op stranden. Een bezoek aan mijn huisarts en de argwaan van een vriend bij zijn notaris. Naast vrolijke verhalen ook plek voor heimwee naar mijn jeugd, een vakantie met mijn oude moeder en niet te vergeten mijn dikke vriend Andre.

Uitgeverij De Free Musketeers
ISBN 9789048417513

Inmiddels ben ik vaste columnist van het driemaandelijks tijdschrift: Griekenland Magazine.

De juiste vriend op de juiste plaats

Het is aan mijn grote dikke vriend André te danken dat ik in Mirtos ben terechtgekomen. André reisde jarenlang met rugzak en vriendin door Griekenland en altijd had hij wel weer een bijzondere plek ontdekt. En met een zeilmaat, zonder vriendin natuurlijk, trok hij van...

Lees meer

Made in Greece

Als je meer uitgeeft dan je verdient, dan raakt je geldkistje leeg. Moet je met dat al lege kistje je vaste lasten blijven betalen, dan moet je lenen en dan heb je iets wat je niet wilt: schulden. Het is een groot probleem voor Griekenland. Het moet veel meer...

Lees meer

De man onder de moerbei

Als onze luiken sluiten, onze deuren en ramen ons vertrek verraden, staat de moerbei nog in volle tooi. Tot de moerbeisnoeier er flink de schaar in zet. Dan hoeft de moerbei geen schaduw meer te geven bij een zachte winterzon. De bladeren, die zoveel verhalen kunnen...

Lees meer

Nobody Home

Mijn kerstgedachte voor 2015 | De ouders van een nog ongeboren kind kloppen aan bij een herberg. Een plek voor bed, bad en brood. De deur wordt opengedaan, maar het is vol. De herberg is vol. Tjokvol. Er kan geen schamele reiziger meer bij. De toestand van de moeder...

Lees meer